Ultralydundersøkelse - Hinna Helsepark

Ultralydundersøkelse

Har du fått riktig diagnose? En ultralydundersøkelse kan avsløre mer!

Bestill time

En ultralydundersøkelse av muskel- og skjelettsystemet blir utført som et tillegg til klinisk vurdering og undersøkelse for å diagnostisere og kartlegge en problemstilling.

Dette er for å bekrefte eller avkrefte kliniske funn slik at vi kan gi en bedre prognose og behandling/rehabilitering.

Fordelene med ultralydundersøkelse er:

 • Lett tilgjengelig
 • Høyt detaljnivå (skildrer ned mot 0,3mm)
 • Dynamisk undersøkelse med belastning og bevegelse
 • Fokusert undersøkelse
 • Direkte kommunikasjon med undersøker
 • Ikke smertefull og ikke invasiv.

Vi satser på en 2-årig master utdannelse (Msc Medical Ultrasound) fra Bournemouth University i England innenfor ultralyddiagnostikk av muskel- og skjelettsystemet for at vi skal gi en sikker og trygg undersøkelse. Dette gir oss et solid grunnlag til å vurdere din problemstilling, evnen til å vurdere hvilke funn som er relevante samt å stille riktig diagnose. I tillegg gir det oss bedre evne til å vurdere når vi skal henvise videre til annen utredning om nødvendig.

Denne undersøkelsen blir utført hos oss på klinikken og det er kort ventetid. Man trenger ikke henvisning i fra fastlege eller spesialist for å utføre en muskel- og skjelett ultralyd undersøkelse hos oss. Bildene og rapport kan fås etter undersøkelse dersom man skal til videre utredning.

Ultralydundersøkelse - Hinna Helsepark

Såler - Hinna Helsepark

Såler

Forebygg belastningskader med tilpassede såler. Kort leveringstid.

Bestill time

Hinna Helsepark tilbyr tilpasning av innleggsåler fra merket Vasyli Medical.

Sammen med øvelser kan såler både behandle skader som er oppstått samt også ha en forebyggende effekt. Feilstillinger i foten kan ikke bare påvirke fot, men også ankel, kne, hofte og rygg. En såle vil blant annet kunne styre foten inn i riktig bevegelse og kan også bremse unødvendig bevegelse.

Vi undersøker og gjør en grundig evaluering av om du vil ha behov for såler. Dette gjøres gjennom kliniske tester og bevegelsesanalyse. Deretter tilpasses sålene individuelt.


Hinna Helsepark - Bedrift

Bedrift

En lettere arbeidsdag!

Sykefravær koster. Det er mer lønnsomt å ha ansatte i jobb enn å risikere lange og kostnadskrevende sykemeldinger. Hinna Helsepark tilbyr din bedrift en rekke helseforebyggende tjenester som kan gjøre arbeidsdagen lettere.

Vi har som mål å:

 • redusere bedriftens sykefravær.
 • forebygge belastningslidelser.
 • unngå langtidssykemeldte.
 • stimulere og motivere til egenaktivitet.

Vi tilbyr kostnadseffektive avtaler, skreddersydd til behovene i din bedrift.

Hinna Helsepark tilbyr:

 • behandlingsavtale tilpasset bedriftens behov.
 • treningsgrupper i bedriftens lokaler.
 • kartlegging av arbeidsmiljøet.
 • individuelle arbeidsplass- og funksjonsvurderinger.
 • risikovurderinger med fokus på helse.
 • ergonomisk rådgivning.
 • tilrettelegging på arbeidsplassen.
 • bistå i bedriftens systematiske HMS-arbeid.
 • forebyggende og helsefremmende tiltak.


Fysioterapi - Hinna Helsepark

Fysioterapi

Gjør noe med smertene. Bestill time hos fysioterapeut i dag!

Bestill time

Våre fysioterapeuter har som hovedmål å få deg frisk gjennom trening og rehabilitering.

Fysioterapeutene har inngående kunnskap om de delene av kroppen vi bruker når vi beveger oss: muskler, sener, ledd, nervesystem, kretsløp og lunger. Hos våre erfarne fysioterapeuter ved HinnaHelsepark får du en grundig undersøkelse basert på din sykehistorie og kliniske tester. Dette for å komme fram til riktig diagnose slik at vi kan sette i gang den mest effektive behandlingen.

Ved behov benytter vi oss blant annet av følgende behandlinger: trening og rehabilitering, triggerpunktbehandling, trykkbølgebehandling, nålebehandling, massasje, tøying og mobilisering.

Flere av fysioterapeutene ved Hinna Helsepark er spesialister innen sine felt. Vi har lang og god erfaring med idrettskader, lymfødembehandling og kvinnehelse.

Hos oss ved Hinna Helsepark har vi både helprivate fysioterapeuter og fysioterapeuter med refusjonsrett (avtale fysioterapeut). Fra januar 2017 må alle pasienter, uavhengig av diagnose eller henvisning, betale en egenandel for behandling. Ved akutte tilfeller kan det svare seg å komme raskt i gang med behandling og betale for en helprivat fysioterapeut, Ikke vent i flere måneder på en ledig avtalefysioterapeut! Ønsker du å benytte deg av henvisningen, og dermed refusjonsretten, kan du opparbeide deg frikort via egenandelstak 2 (klikk her for detaljer).

Fysioterapi - Hinna Helsepark

Trykkbølgebehandling - Hinna Helsepark

Trykkbølgebehandling

Forsøk trykkbølgebehandling mot kroniske senelidelser – det virker!

Bestill time

Hinna Helsepark var det første fysikalske institutt i Stavanger som kunne tilby en ny behandlingsform, nemlig trykkbølgebehandling.

Trykkbølgebehandling – ESWT (Extracorporal Shockwave Therapy) – er en behandlingsform som hovedsakelig benyttes på pasienter med kroniske senelidelser. De vanligste behandlingdiagnoser er: akilles- og seneplager, forkalkninger i skuldre, plantar fascitt (hælsmerter), hopperkne (jumpers knee), albueplager (tennisalbue/golfalbue) og andre senelidelser.

Ta kontakt for en grundig vurdering av dine plager og få behandling med trykkbølge av en av våre erfarne terapeuter.

Trykkbølgebehandling - Hinna Helsepark

Idrettsskader - Hinna Helsepark

Idrettsskader

Kom raskt tilbake på banen! Få hurtig og riktig hjelp ved idrettsskade.

Bestill time

17 prosent av alle personskader som behandles ved legevaktene i Norge er idrettsskader.

Tidligere fikk ofte pasientene beskjed om å ta det med ro i 2-3 uker etter en skade, men nyere forskning viser at det er best med en aktiv tilnærming til skader, enten de er akutte eller belastningsskader.

Våre terapeuter på Hinna Helsepark har både kompetanse og lang erfaring med behandling av idrettsskader. Vi har siden 2009 hatt samarbeid med Viking Fotballklubb og følger opp deres elitesatsning. Idrettsskader kan oppstå på alle nivå og vi undersøker, behandler og rehabiliterer pasienter med akutte skader og belastningskader enten de er oppstått under konkurranseidrett på elitenivå eller gjennom lek, friluftsliv eller andre former for fysisk aktivitet.

Hinna Helsepark er en del av behandlingsnettverket til Idrettens Skadetelefon. Idrettens Skadetelefon er opprettet for å ivareta idrettsutøvere som har fått en idrettsskade. Ring telefonnummer 02033 for hjelp med din idrettsskade.

Idrettsskader - Hinna Helsepark