Sliter du med låsninger, stivhet eller smerter? Oppsøk kiropraktor i dag.

Bestill time

Kiropraktorutdannelsen tar 6 år (5-6 års universitetsutdannelse og 1 års turnus) og omfatter diagnostikk, behandling og forebygging av nerve-, muskel- og skjelettsystemet.

Nervesystemet ditt koordinerer stort sett alle funksjoner i kroppen din. Nerver strekker seg ut fra ryggraden til alle deler av kroppen for at hjernen skal kunne kommunisere signaler om en bevegelse eller følelse. Det er ryggsøylen som beskytter nervesystemet. Nervesystemet utsettes daglig for fysisk, kjemisk eller psykisk stress som kan føre til låsninger. En låsning defineres som en nedsatt bevegelse i et ledd som forårsaker anspente muskler og leddbånd på grunn av forstyrret nervekommunikasjon mellom hjernen og kroppen. Det vil si at låsninger nedsetter ytelsen av kroppens funksjoner som kan føre til stivhet, smerter og andre symptomer. Det er viktig å vite at låsninger ikke alltid er forbundet med smerte.

Hva skjer hos en kiropraktor?

En kiropraktor fungerer som primærkontakt i helsevesenet. Første konsultasjon starter med en grundig konsultasjon, med sykehistorie etterfulgt av kliniske undersøkelse. Undersøkelsen bruker forskjellige ortopediske og nevrologiske tester for å utrede samspillet mellom nerver, muskler og ledd. Ved behov blir du henvist til røntgen, MR, CT, spesialist eller fastlege om diagnosen er uklar. Når en diagnose er gitt, utformer kiropraktoren en behandlingsplan basert dine målbare verdier. Om nødvendig kan kiropraktoren sykemelde deg i inntil 12 uker.

Behandlingen

Behandlingen består av å korrigere låsninger ved hjelp av spesifikke kiropraktiske leddteknikker tilpasset hver enkelt pasients bygning og alder. I tillegg brukes bløtvevsbehandling (massasje, triggerpunktbehandling, nålebehandling), traksjon, tøying, øvelser og generelle råd. Målet er å gjenskape bevegelsen i ledd slik at musklene fungerer optimalt gjennom et frisk nervesystem, for så å bruke og styrke området slik at symptomene ikke kommer tilbake. Du selv er en viktig brikke i å få deg selv bedre. Kiropraktoren hjelper deg å stole på kroppen din igjen slik at du kommer tilbake til en lettere hverdag.